<2019>
< >
Het Nederlands Studenten Kamerorkest gaat van de kaart!

Het Nederlands Studenten Kamerorkest gaat van de kaart!

o.l.v. Sander Teepen

PROGRAMMA

Euryanthe Overture C.M. von Weber
Lof der Zotheid T. van Tol (met trompetsolist Floris Onstwedder)
De Ceder en de Palm V. Kalinnikov
– Pauze –
4e symfonie J. Brahms

Het Nederlands Studenten Kamerorkest gaat van de kaart! In 2019 bestaat dit bijzondere orkest 55 jaar en zal het haar 11e lustrum vieren met een spetterende tournee. Onder bezielende leiding van de jonge, dynamische dirigent Sander Teepen zal het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) een programma uitvoeren wat haar reputatie van originaliteit en eigenzinnigheid eer aan doet. Op deze avond zullen dirigent, solist en orkest het publiek meevoeren en buiten de gebaande paden treden, nieuwe deuren openen en onbekende wegen inslaan, kortom, we gaan samen van de kaart!
Het concert zal afgetrapt worden met de flitsende Euryanthe Overture van Carl Maria von Weber. Hierna zult u getuige zijn van een première; de jonge talentvolle componist Tijmen van Tol schreef speciaal voor het Nesko een nieuw werk getiteld Lof der Zotheid. Lof der Zotheid is een suite voor trompet, bugel, piccolotrompet en orkest waarbij de virtuoze solist Floris Onstwedder zal schitteren. Na dit vernieuwende werk zal het Nesko een symfonisch gedicht van de Russische componist Vasily Kalinnikov getiteld De Ceder en de Palm uitvoeren wat een smaakvolle brug zal vormen naar het programma na de pauze.
Na de pauze brengt het orkest de romantische en lyrische vierde symfonie van Johannes Brahms ten gehore. Dit meeslepende werk wordt door velen gezien als het magnum opus van Brahms en zal een onvergetelijke muzikale belevenis zijn voor zowel het orkest als publiek.

ZA 13.04.19 | 20.15Tickets →

SHARE ON
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+